Forró csokis bögrék

Forró csokis bögrék

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg puha vaj

a csokikrémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

a díszítéshez:

  • jégcukor
  • ropi perec
  • pár csepp méz vagy cukormáz

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A mini muffinsütő mélyedéseit alaposan kivajazzuk, és a tésztát kehely szerűen belenyomkodjuk. Pár perc alatt megsütjük. (Ha az alja megemelkedne, egy kisebb pálinkás pohár aljával még melegen nyomjuk vissza. ) Ha kihűlt, emeljük ki a formákból a tésztát.

A krémhez a tejszínnel összeolvasztjuk a csokoládét. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a „bögrékbe” öntjük.

Jégcukorral díszítjük. A bögre fülét egy-egy perecdarabból illesztjük a kehely oldalához, és mézzel vagy cukormázzal rögzítjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk