Forró almás pite

Forró almás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 evőkanál olvasztott vaj
  • fél kávéskanál só (én tettem bele 1 evőkanál cukrot is)
  • 10-12 evőkanál víz
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg meghámozott alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj
  • 1 evőkanál főzős vaníliás pudingpor
  • 25 dkg liszt
  • 5 evőkanál olvasztott vaj
  • fél kávéskanál
  • 10-12 evőkanál víz
  • 30 dkg meghámozott alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj
  • 1 evőkanál főzős vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük – a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket.)

Amíg pihen a tészta, megpucoljuk az almát és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá, majd feltesszük főni (nem kell sokáig!). Ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 evőkanál vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, további 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként akkora téglalapokká nyújtjuk, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal a tésztát körbe bevizezzük és félbehajtjuk. (Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet.)

Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti