Forrázott káposztasaláta

Forrázott káposztasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,3 kg fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. kömény
  • 1 tk. só
  • őrölt bors
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. 20 %-os ecet
  • 1 l víz
  • aprított kapor

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítom, kivágom a torzsáját, és egy lábosba vékonyan felszeletelem. Megpucolom és felszeletelem a vöröshagymát. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Összeforgatom, hagyom állni 20 percig.

Salátalevet forralok, és leforrázom a káposztát. Lefedem, és hagyom langyosra hűlni. Utánízesítem, ha szükséges. Hűtőben pihentetve érlelem.

Neked ajánljuk