Forralt bor

Forralt bor

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
  • fél citrom héja
  • fél narancs héja
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 darab csillagánizs
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

Egy edénybe öntjük a bort és 20-25 percig nem túl nagy lángon főzzük a fűszerekkel együtt. Nem szabad forralni, mert akkor az alkohol elpárolog belőle!

Miután az összetevőket átkevertük, az edényünk tartalma egyenletesen átmelegedett nem egészen 80 fokra, leszűrjük és poharakba vagy bögrékbe töltve, melegen fogyasztjuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk