Fornetti pogácsa

Fornetti pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg finomliszt
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 175 g tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • a lekenéshez:
  • 5 dkg lágy, puha margarin
  • a tetejére:
  • 1 db felvert tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kg finomliszt
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 175 g tejföl
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg lágy, puha margarin
  • 1 db felvert tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.

Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fél órát pihentetjük. Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 20 percig hagyjuk kelni. Ezután a 210 fokra (alsó-felső sütés) állított, hideg sütőbe tesszük. 15 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra, és készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük