Forgóné féle zserbó

Forgóné féle zserbó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • az első tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • a kenéshez:
  • baracklekvár
  • 14 dkg dió (darálva)
  • 10 dkg durvára vágott dió (a szóráshoz)
  • 20 dkg cukor
  • a második tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • citromhéj és citromlé ízlés szerint
  • 30 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • baracklekvár
  • 14 dkg dió (darálva)
  • 10 dkg durvára vágott dió (a szóráshoz)
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • citromhéj és citromlé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd ½ cm vastagra nyújtjuk és egy közepes-zsírozott lisztezett tepsibe terítjük. Baracklekvárral megkenjük.

A darált dióhoz keverjük a porcukrot. A 3 tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a cukros diót. Rákenjük a lekváros tésztára, durvára vágott dióval megszórjuk (kb. 10 dkg), és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült, porcukorral megszórt táblára borítjuk. Ugyanabban a tepsiben megsütjük a másik tésztát is. Ha kihűlt lekvárral megkenjük, rákenjük a citromos vajkrémet, majd ráborítjuk a diós lapot úgy, hogy a diódarabos rész legyen felül.1-2 órára hidegre tesszük, majd kerek fánk szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Tálaláskor a piskóta legyen alul.

Megjegyzés:

A receptet Bartók Andrásné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti