Forgácsfánk

Forgácsfánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 g margarin
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • fél csomag sütőpor
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 3 dl olaj a kisütéshez
  • a szóráshoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • a tálaláshoz:
  • 200 g házi barack lekvár vagy dzsem
  • 250 g liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 g margarin
  • csipet
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • fél csomag sütőpor
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 3 dl olaj a kisütéshez
  • 2 evőkanál porcukor
  • 200 g házi barack lekvár vagy dzsem

Elkészítés:

A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és összegyúrjuk. Egy közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.

Pihentetés után 3 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, és derelye vágóval tetszőleges formát vágunk – általában rombusz alakot, a közepébe rést vágunk, amelyen átbújtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.

Bő forró olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk, házi baracklekvárral kínáljuk

Én már többféle csörögefánk receptet kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi. Végre megtaláltam a legjobbat, igaz, kicsit módosítottam rajta, és így tökéletes lett.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti