Elkészítés:
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és összegyúrjuk. Egy közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Pihentetés után 3 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, és derelye vágóval tetszőleges formát vágunk – általában rombusz alakot, a közepébe rést vágunk, amelyen átbújtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.
Bő forró olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk, házi baracklekvárral kínáljuk
Én már többféle csörögefánk receptet kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi. Végre megtaláltam a legjobbat, igaz, kicsit módosítottam rajta, és így tökéletes lett.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti