Fordított szilvás süti

Fordított szilvás süti

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 4 dkg vaj a sütéshez
  • 20 dkg szilva
  • kevés citrom leve
  • 2 dkg barna cukor

Elkészítés:

A sütőt 185 fokra előmelegítjük.

A tojásokat a porcukorral felverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és kevés tejjel hígítjuk.

Egy kb. 22 centi átmérőjű teflonbevonatú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a barna cukrot, rárakjuk a félbe vágott szilvákat, ráfacsarunk kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.

Lassan ráöntjük a tésztát és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten 3-5 percig sütjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál a serp enyőből kifordítva tálaljuk.

Neked ajánljuk