Fordított szilvás süti

Fordított szilvás süti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 4 dkg vaj a sütéshez
  • 20 dkg szilva
  • kevés citrom leve
  • 2 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 4 dkg vaj a sütéshez
  • 20 dkg szilva
  • kevés citrom leve
  • 2 dkg barna cukor

Elkészítés:

A sütőt 185 fokra előmelegítjük.

A tojásokat a porcukorral felverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és kevés tejjel hígítjuk.

Egy kb. 22 centi átmérőjű teflonbevonatú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a barna cukrot, rárakjuk a félbe vágott szilvákat, ráfacsarunk kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.

Lassan ráöntjük a tésztát és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten 3-5 percig sütjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál a serp
enyőből kifordítva tálaljuk.