Fordított szilvás pite

Fordított szilvás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg szilva
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 25 dkg nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl olaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. mandula aroma
  • csipet só
  • vaj
  • 50 dkg szilva
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 25 dkg nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl olaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. mandula aroma
  • vaj

Elkészítés:

Piteformát kikenek vastagon és pirított mandulával szórom, kirakom magozott, szeletelt szilvával.

A tésztához kikeverem a tojást, cukrokat, tejet, csipet sót és összedolgozom sütőporos liszttel és olajjall, felváltva.

A formába simítom a masszát és 180 fokon sütöm 30 percen át.

Ha megsült, akkor pár perc múlva kiborítom a süteményt.