Fordított körtetorta

Fordított körtetorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db kemény húsú körte
  • a karamellhez:
  • 15-20 dkg cukor
  • 10 dkg Liga margarin
  • a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 30 dkg rizsliszt
  • 2,5 dl rizstej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg Liga margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 5 db kemény húsú körte
  • 15-20 dkg cukor
  • 10 dkg Liga margarin
  • 3 db tojás
  • 30 dkg rizsliszt
  • 2,5 dl rizstej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg Liga margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy vaslábasban lassú tűznél megolvasztjuk-karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a margarint is, majd beleforgatjuk a körte szeleteket is. Egy tortaformába öntjük, a körtéket kissé elrendezzük, hogy egyenletesen jusson mindenhová.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, belecsorgatjuk a megolvasztott margarint, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral kevert rizslisztet is.

A piskótaszerű masszát ráöntjük a karamellizált körtékre, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)

A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd egy tányér segítségével gyorsan fejre állítjuk, kifordítjuk a formából. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kínálhatjuk!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!