Fordított kivitorta

Fordított kivitorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 5 dkg világos barnacukor
  • 6 szem kivi
  • 4 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg világos barnacukor
  • 6 szem kivi
  • 4 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg túró

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és alaposan beszórunk barna cukorral egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A kivit meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a forma alját szorosan kirakjuk a gyümölcsszeletekkel.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Ráöntjük a kivire, a tetejére pedig nagyobb darabokban rámorzsoljuk a túrót. A sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után 3-4 percet pihentetjük.

Nagyobb lapos tálra óvatos kifordítjuk a süteményt, hogy a tetején látszódjanak a kiviszeletek. Ízlés szerint ét- vagy fehércsokoládét csurgathatunk a tetejére tálaláskor.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti