Fordított almás

Fordított almás

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg alma
  • 8 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • *
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítés:

Alufóliával kibélelt tepsiben (megszórjuk prézlivel) egymás mellé sorban elhelyezzük a szeletelt almát.

A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük, majd a keményre vert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük, hogy a hat ne törjön össze.

A felét az almára öntjük, majd beletesszük a kakaót, és rákenjük a világos masszára.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

A krémhez a pudingot megfőzzük, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor kihűlt a puding összekeverjük. A süteményt kiborítjuk, a fóliát még melegen lehúzzuk, a krémet a kihűlt almára simítjuk és csokimázat teszünk a tetejére, vagy csokidarát szórunk rá.

Hasonló receptek