Fordított almás sütemény

Fordított almás sütemény
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • 65 g szobahőmérsékletű vaj
  • 110 g barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db alma
  • a tésztához:
  • 5 g szobahőmérsékletű vaj
  • 110 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 tojás
  • 195 g liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 135 g tej
  • 65 g szobahőmérsékletű vaj
  • 110 g barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db alma
  • 5 g szobahőmérsékletű vaj
  • 110 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 tojás
  • 195 g liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 135 g tej

Elkészítés:

Egy tálba összekeverjük a barna cukrot a fahéjjal és a vajjal. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az aljára kenjük a vajas-cukros keveréket.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kb. közepes vastagságúra szeleteljük. Az alma szeleteket a vajas keverékre helyezzük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.

A vajat a cukorral és a vanília aromával krémes állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. Addig keverjük, amíg a krém könnyű és bársonyos nem lesz. A lisztet a tejjel felváltva hozzákeverjük a masszához. Az így kapott tésztát az alma szeleteken egyenletesen eloszlatjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40-45 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk és úgy vesszük ki a formából. Ezáltal az alma szeletek kerülnek a sütemény tetejére.

Vanília fagylalttal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!