Fonott pulykamell forró meggyel

Fonott pulykamell forró meggyel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamellfilé
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 dl olívaolaj
  • *

a forró meggyhez:

  • 30 dkg meggy
  • 2 evőkanál méz
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj és gyömbér
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál vaj
  • *

a körethez:

  • 40 dkg burgonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, négy egyforma hosszúkás szeletre vágjuk, majd minden szeletet három hosszú csíkra vágunk úgy, hogy az egyik végük egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, a szerecsendióval fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és amíg a köreteket készítjük, lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni.

A forró meggyhez gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk. A mézet serpenyőben karamellizáljuk, beleforgatjuk a meggyet, a fahéjjal és a gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben puhára főzzük. A forró vajon a petrezselymet megfuttatjuk, hozzáadjuk a leszűrt burgonyát, lazán összerázzuk. A pulykafonatokat saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként 6-8 perc alatt pirosra sütjük. A forró meggyel és a burgonyával kínáljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk