Fóliában sült töltött alma

Fóliában sült töltött alma

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 1 db citrom
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 2 dkg áztatott mazsola
  • 10 dkg barack vagy szilvalekvár

Elkészítés:

Tuti recept fogyózóknak!

Az almákat megmossuk, leszárítjuk, és kis kalapot vágunk a tetejéről. Karalábévájóval vastagon kikaparjuk a magházat.

Összekeverjük a darált diót, a reszelt citromhéjat, a lekvárt, a beáztatott mazsolát, és 5 percen át állni hagyjuk.

A citrom levével bedörzsöljük az almákat. Betöltjük a diós tölteléket a kivájt almákba, majd fóliára tesszük, vajat csipegetünk rá, és bebugyoláljuk a fóliába.

Parázsra tesszük és megsütjük. Amikor a hurkapálca könnyen belemegy, elkészült.

Tányérra tesszük, és akár fóliából is kikanalazhatjuk, de tálalhatunk mellé fagylaltot, vagy tetszőleges öntetet is.

Neked ajánljuk