Fóliában sült tengeri fogas spenótsalátával

Fóliában sült tengeri fogas spenótsalátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tengeri fogas (30 dkg/db)
  • 2 citrom + ½ citrom leve
  • 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 4 teáskanál kapribogyó
  • 10 dkg spenót
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • a zöldfűszeres tejfölös szószhoz
  • 1/2 szál szárzeller
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1-1 kávéskanál vágott snidling, petrezselyem, kapor, bazsalikom
  • 2,5 dl tejföl
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kávéskanál olívaolaj

Elkészítés:

A zöldfűzeres tejfölös szószhoz a nagyon apróra vágott szárzellert és összezúzott fokhagymát összekeverjük a többi hozzávalóval, hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a hal elkészül.

A halakat megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeket, kívül-belül sózzuk. A két citromról levágjuk a héját (fehér résszel együtt), majd felkarikázzuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemmel együtt a halakba töltjük.

Kétszer négy nagyobb alufóliát megkenünk olívaolajjal, a halakat dupla fóliába becsomagoljuk, és grillen vagy 200 C-fokra előmelegített sütőben mindkét oldalát 10-10 percig sütjük.

A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, a zöldhagymát, a szárzellert összevágjuk, jól összekeverjük, a maradék olívaolajjal, citromlével és egy csipet sóval ízesítjük.

A megsült halat a spenótsalátával tálaljuk. A tejfölös szószt összeforgathatjuk a salátával, vagy adhatjuk külön is a hal mellé. A salátát kiegészíthetjük pár szem koktél paradicsommal is.

Neked ajánljuk