Földimogyorós-zöldfűszeres hal

Földimogyorós-zöldfűszeres hal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 salotta hagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 tengeri süllőfilé
  • 4-4 szál friss menta, bazsalikom és/vagy koriander
  • 2 evőkanál sózatlan földimogyoró
  • 2 evőkanál friss kapor
  • a körethez:
  • jázminrizs
  • 2 db salotta hagyma
  • 1 db ujjnyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 tengeri süllőfilé
  • 4-4 szál friss menta, bazsalikom és/vagy koriander
  • 2 evőkanál sózatlan földimogyoró
  • 2 evőkanál friss kapor
  • jázminrizs

Elkészítés:

A salottát, a gyömbért, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zöldcitromlevet simára keverjük a szójaszósszal, a cukorral és 2 ek vízzel.

Serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. A halat sózzuk, és a halfiléket bőrös felükkel lefelé sütjük, kb. 5-8 percig, míg a bőre ropogósra sül. Ekkor áttesszük a sütőbe, és vastagságtól függően még 5-10 percig sütjük. A halszeleteket tányérra tesszük.

Míg a hal sül, a maradék 2 ek. olajon megdinszteljük a salottát a gyömbérrel. Kb. 3 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig kevergetjük. Hozzáöntjük a zöldcitromos keveréket, és 1 percig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a zöldfűszereket és a mogyorót. A halszeletekre halmozzuk, kaporral díszítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti