Elkészítés:
A salottát, a gyömbért, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zöldcitromlevet simára keverjük a szójaszósszal, a cukorral és 2 ek vízzel.
Serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. A halat sózzuk, és a halfiléket bőrös felükkel lefelé sütjük, kb. 5-8 percig, míg a bőre ropogósra sül. Ekkor áttesszük a sütőbe, és vastagságtól függően még 5-10 percig sütjük. A halszeleteket tányérra tesszük.
Míg a hal sül, a maradék 2 ek. olajon megdinszteljük a salottát a gyömbérrel. Kb. 3 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig kevergetjük. Hozzáöntjük a zöldcitromos keveréket, és 1 percig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a zöldfűszereket és a mogyorót. A halszeletekre halmozzuk, kaporral díszítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
halétel
,
ünnepi
,
ünnep
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
45 perc
,
főétel