Föld keksz

Föld keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 260 g omlós sütemény liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kék és zöld ételszínezék
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 260 g omlós sütemény liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kék ételszínezék
  • zöld ételszínezék

Elkészítés:

Egy tálba ütjük a tojást, hozzáadjuk a vanília aromát és a vajat, majd rászórjuk a porcukrot is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitálva azt is hozzáadjuk. Kézzel jól összegyúrjuk.

Amikor összeállt a tészta, két egyenlő részre osztjuk, és az egyiket zöld, a másikat kék ételszínezékkel megszínezzük (én folyékony ételfestéket használtam hozzá). Folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe a két gombócot 45 percre, hogy kicsit megdermedjenek.

A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.

A lehűlt tésztákból dió nagyságú golyókat formázunk – lecsípünk egy darabkát mindkét színből és szép golyóvá gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket – egy kis helyet hagyjunk közöttük, mert megnőhetnek, illetve elterülhetnek majd.

Az előmelegített sütőbe tesszük kb. 13 percre, és már kész is.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti