Fokhagymás-vajas laskagomba

Fokhagymás-vajas laskagomba

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg laska gomba
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • margarin
  • fehérbor
  • bors

Elkészítés:

A laskagombát megtisztítom. (nem kell megpucolni, csak le kell vágni a keményebb tönkjeit. A nagyobb kalapokat esetleg félbevághatjuk.)

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztok, és rászórom a gombát, meglocsolom egy kis fehérborral és 10-15 perc alatt puhára párolom.

Amikor levet eresztett a gomba, rányomom a fokhagymákat, megszórom sóval, borssal, és a lé nagyrészét elpárologtatom.

Tálalás előtt megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirítóssal tálalom. Mindenféle sült vagy párolt tengeri halhoz illik.

Neked ajánljuk