Fokhagymás tócsni avagy lapcsánka

Fokhagymás tócsni avagy lapcsánka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 5 db nagyobb burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 db burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk és egy konyharuhára lereszeljük, aztán megsózzuk, mert ezáltal több levelet fog kiengedni magából. (Egy kevésbe sűrű szövésű anyagot válasszunk!) A ruhán keresztül kiszorítjuk a levét.

A burgonyát egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a lisztet és a többi hozzávalót, majd a kezünkkel összegyúrjuk és tetszőleges formákat készítünk.

Egy tapadásmentes serpenyőbe olívaolajat öntünk, felforrósítjuk, és a lapcsánkák mindkét oldalát megsütjük. Szükség esetén még adagolhatunk hozzá olajat sütés közben. Ügyeljünk arra, hogy a formák ne legyenek vastagok, mert akkor lehetséges, hogy nem fog átsülni rendesen.

Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában is nagyon ízletes.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti