Fokhagymás tésztába mártogatott cukkinikarikák

Fokhagymás tésztába mártogatott cukkinikarikák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 2 db tojás
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • a mártáshoz:
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 2 db tojás
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát. A cukkinikarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a szószba, és forró olajban kisütjük.

A mártáshoz a tejfölt elkeverjük a felaprított kaporral, olajjal, zúzott fokhagymával, és a kisült cukkini mellé tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!