Fokhagymás-tejszínes csirkeragu párolt rizzsel

Fokhagymás-tejszínes csirkeragu párolt rizzsel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • oregánó
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 30 dkg rizs

Elkészítés:

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük, majd kevés olajon rövid idő alatt megdinszteljük. Rádobjuk a húst, átforgatjuk, borsozzuk, és oregánóval fűszerezzük, majd lefedve a saját levében 15 percig pároljuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, sózzuk, és néhány perc alatt összerottyantjuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk