Fokhagymás sült csirke puliszka gombócokkal

Fokhagymás sült csirke puliszka gombócokkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • csirkemell vagy csirkerész
  • bors
  • kömény
  • fokhagyma
  • majoránna
  • 1 evőkanál zsír
  • pár gerezd fokhagyma
  • a puliszka gombóchoz:
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • pici só
  • 5 dkg Liga margarin (vagy vaj)
  • 10 evőkanál kukoricadara
  • csirkemell vagy csirkerész
  • bors
  • kömény
  • fokhagyma
  • majoránna
  • 1 evőkanál zsír
  • pár gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • pici
  • 5 dkg Liga margarin (vagy vaj)
  • 10 evőkanál kukoricadara

Elkészítés:

A csirkét a só, bors, kömény, és kevés majoránna keverékével befűszerezzük. A zsírral és a fokhagymagerezdekkel sütőzacskóba tesszük, és forró sütőben megsütjük.

A puliszkához a tejet a vízzel, pici sóval és a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricadarát, pár percig főzzük, majd, amikor már megpuhult és összeállt a tűzről levesszük. Ha langyosra hűlt, vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a sült csirkemellel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!