Fokhagymás sertésragu

Fokhagymás sertésragu
Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • 1 teáskanál só
  • csipet őrölt köménymag
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • 1 teáskanál
  • csipet őrölt köménymag
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, mindkét oldalát besózzuk. (Ha vastagabb, akkor kicsit kiklopfoljuk.

Az étolajat egy nagyobb lábosba öntjük és melegíteni kezdjük. Ha már meleg az étolaj, a húsokat belerakjuk és mindkét oldalát kicsit átpirítjuk. (Nekem egyszerre 3 db hús fért bele.)

Ha minden húst kicsit átpirítottunk, egy tányérra kivesszük és a visszamaradt olajba szórjuk az akkor az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Jól elkevergetjük, rászórjuk a pirospaprikát, és a kb. 1 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot is. Picit megsózzuk, rászórjuk a köménymagot is. Kb. 10 percig kevergetjük, majd rárakjuk a hússzeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Néha kevergetjük, hogy oda ne égjen. Levesszük takarékra a a lángot és tovább pároljuk (kb. egy órát), de közben ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét, öntünk hozzá még vizet, majd megnézzük, hogy mennyire puhultak meg a húsok.

Ha már elég puha, a hússzeleteket kivesszük és a paradicsomos-paprikás, vöröshagymás-fokhagymás mártást botmixerrel jól összeturmixoljuk. Ezután egy pohárba belerakjuk a tejfölt, rászórjuk a lisztet, s villával jól elkeverjük. Egy kicsi vizet öntünk még bele, hogy jobban el lehessen keverni csomómentesre, majd ezt beleöntjük a mártásba, és a tűzre visszatéve kb. 8-10 percig kevergetve besűrítjük. Utána belerakjuk a hússzeleteket, és azt is még kb. 5 percig főzzük, néha megkeverjük, hogy le ne égjen, és el is készültünk. Rizzsel, tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti