Hozzávalók:
- 250 g gm. liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 teáskanál lucullus fokhagyma por
- pici bors
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- kb. 200 ml langyos tej
- 150 g reszelt sajt
-
250 g
gm. liszt
-
1 teáskanál
só
-
1 csomag
petrezselyemzöld
-
1 teáskanál
lucullus fokhagyma por
-
pici
bors
-
2,5 dkg
élesztő
-
1 teáskanál
cukor
-
200 ml
langyos tej
-
150 g
reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztáét gyúrunk belőle, és langyos helyen megkelesztjük.
Ha megkelt, golyókat formálunk belőle és újra kelesztjük, és forró olajban kisütjük.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
30 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Sajtos ételek