Fokhagymás sajtos lángos golyók

Fokhagymás sajtos lángos golyók
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g gm. liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál lucullus fokhagyma por
  • pici bors
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • kb. 200 ml langyos tej
  • 150 g reszelt sajt
  • 250 g gm. liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál lucullus fokhagyma por
  • pici bors
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 200 ml langyos tej
  • 150 g reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt pici cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztáét gyúrunk belőle, és langyos helyen megkelesztjük.

Ha megkelt, golyókat formálunk belőle és újra kelesztjük, és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!