Fokhagymás-oregánós répasaláta

Fokhagymás-oregánós répasaláta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor oregánó
  • 1 táskanál őrölt kömény

Elkészítés:

Hámozom a répát, mosom majd egy centi vastagra vagdalom. Forralok vizet, majd főzöm benne a répát nagyjából nyolc percet, a végén leszűröm.

Hámozom a fokhagymát és apróra vagdalom. Öblítem az oregánót és aprítom.

Simára keverem az olajat, az ecetet, a köményt, fokhagymát, sót, borsot és oregánót. Megforgatom benne a répát, majd hagyom érni két órán át, végül tálalom.

Neked ajánljuk