Fokhagymamártás húsokhoz

Fokhagymamártás húsokhoz

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 fokhagyma
  • 4 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 mk. fehérbors
  • cukor

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymát összetöröm amennyire csak lehet, és a vajon megfuttatom. A liszttel meghintem, rövid idő alatt kevergetve felforrósítom, majd húslevessel felöntöm.

Kevergetve 3-4 percig forralom, majd sózom, borsozom, és cukorral ízesítem. A tűzről levéve tejszínnel felöntöm, a megmosott és felaprított petrezselymet beleszórom.

Főtt húsokhoz kitűnő szósz.

Neked ajánljuk