Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 2 db húsleves kocka
  • 3 dl víz
  • 5 dl főző tejszín (10%-os)
  • pár csepp étolaj
  • levesgyöngy
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 2 db húsleves kocka
  • 3 dl víz
  • 5 dl főző tejszín (10%-os)
  • pár csepp étolaj
  • levesgyöngy
  • 10 dkg füstölt sonka

Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük, majd alacsony lángon kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vizet és felforraljuk.

Forrás után hozzáadjuk a tejszínt és a húsleves kockákat. Ismét felforraljuk, majd takaréklángon közel 5 percig főzzük.

A füstölt sonkát vékony csíkokra szeleteljük és megpirítjuk. A levest sült sonka csíkokkal és levesgyönggyel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti