Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaj
  • 1 darab húsleveskocka
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kávéskanál só
  • felaprított petrezselyem
  • 2,5 l víz
  • 200 ml 20 %-os főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • a pirított kenyérkockához:
  • 9 szelet toast kenyér
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl tej
  • bors
  • petrezselyem
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl olívaj
  • 1 darab húsleveskocka
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kávéskanál
  • felaprított petrezselyem
  • 2,5 l víz
  • 200 ml 20 %-os főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 9 szelet toast kenyér
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl tej
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

Egy tetszőleges lábasba beleöntjük az olívaolajat. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát gerezdjeire szedjük, fokhagymanyomón áttörjük. 3-4percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a leveskocka és kavargatva lassan adagoljuk hozzá a vizet. Amikor beleöntöttük az összes vizet, megszórjuk a petrezselyemmel és lassú tűzön 40 percig főzzük.

A tejszínt elkeverjük a liszttel, és amikor forr a levesünk, beleöntjük, kavargatjuk és pár percig összefőzzük.

Ezalatt elkészítjük a kenyérkockákat. A kenyérszeleteket felkockázzuk, a vajat megolvasztjuk. Egy tálba beleöntjük az olívaolajat, a vajat a tejet, sózzuk, borsozzuk ill. megszórjuk petrezselyemmel. Egy villával összekeverjük és meglocsoljuk vele a kenyérkockákat. Ezt követően mehet az 190 fokra előmelegített sütőbe kb.15 percre. Néha nézzünk rá, hamar pirul.

Megjegyzés:

A receptet Gilvácsi Julianna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti