Fogastekercs padlizsános raguval

Fogastekercs padlizsános raguval

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • bors
  • fél citrom
  • kevés fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db répa
  • 1/2 db hagyma
  • fehérborecet
  • 4 darab fogasfilé
  • kevés só
  • 2 babérlevél
  • 1/2 db zeller

A padlizsános raguhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db koktélparadicsom
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 padlizsán
  • 10 dkg olívabogyó

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a halat, és locsoljuk le citromlével! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tekerjük fel, majd szúrjuk át fogvájóval!

Készítsünk párolólevet! Vizet engedünk egy tepsibe. Ízesítsük a darabolt zöldségekkel, a citrommal és fűszerekkel! Előmelegített sütőbe tesszük legalább negyed órára. Helyezzük bele a haltekercseket, amiket 5-6 perc alatt készre főzünk.

Hámozzuk meg a padlizsánt, majd kockázzuk fel! Hevítsünk fel olívaolajat egy serpenyőben, majd a szeletelt fokhagymát futtassuk meg benne! Ezután a padlizsánt és az olívabogyót is belerakjuk, amivel hirtelen összepirítjuk.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kb. 8 perc alatt megpuhítjuk. Ha puha lett, hozzáadjuk a petrezselymet és a paradicsomot, majd még pár percig pirítjuk.

Neked ajánljuk