Fogas burgonyakabátban, mustárszósszal, zöldségekkel

Fogas burgonyakabátban, mustárszósszal, zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet bőrös fogasfilé
  • 4 teáskanál citromlé
  • 2 nagyobb szem burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a körethez:
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kis fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 szelet bőrös fogasfilé
  • 4 teáskanál citromlé
  • 2 nagyobb szem burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kis fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citromlével. A burgonyát meghámozzuk, és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halszeleteket olajjal kikent sütőtálba helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. A burgonyacsíkokat a halszeletekre halmozzuk, meglocsoljuk még olajjal, sózzuk, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. míg a hal átsül, a burgonya pedig ropogós lesz.

A körethez a brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a répát meghámozzuk, felszeleteljük, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, serpenyőben a forró olajon megforgatjuk.


Tipp: Készítsünk hozzá finom mártást is!

Megjegyzés:

Recept – fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti