Focaccia

Focaccia

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl meleg víz
  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál finomra őrölt só
  • 0,8 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 púpozott teáskanál durva tengeri só

Elkészítés:

A friss élesztőt tegyük tálkába, adjunk hozzá egy kevés cukrot, a meleg víz felét, és villával keverjük, amíg az élesztő feloldódik.

Pihentessük a keveréket kb. 10 percig. Mielőtt hozzáadjuk a tésztához, keverjük át még egyszer. A liszthez adjuk hozzá a sót, majd az élesztős keveréket, végül a maradék vizet. Fakanállal addig keverjük, amíg a massza összeáll.

Szórjunk meg liszttel egy gyúródeszkát, és gyúrjuk át. Ki kell lapítani kézzel, majd egymásra hajtani az oldalakat, majd megint kilapítani, és megint hajtani.

Tegyük a tésztát egy tálba, takarjuk le ronggyal, és kelesszük meg.

Helyezzük a tésztát olajjal megkent sütőlapra. Ujjbegyünkkel nyomkodjunk bele gödröket, és locsoljuk meg a maradék olajjal, szórjuk meg durva szemcséjű sóval. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 perc alatt megsül.

Neked ajánljuk