Flódni

Flódni

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • fél pohár tej
  • 5 dkg élesztő
  • csipet cukorral
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl

A lapok megkenéséhez:

  • 1-2 üveg baracklekvár

Az almás töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 4 dkg vaj
  • fél citrom leve
  • cukor

A mákos töltelékhez:

  • 1 dl tej
  • 13 dkg cukor
  • 25 dkg darált mák

A diós töltelékhez:

  • 1 dl tej
  • 11 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió

Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a szódabikarbónával, a tejben megfuttatott élesztővel, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt is, és összedolgozzuk.

Vékony szeletekre vágjuk az almát. 4 dkg vajon fél citrom levével és annyi cukorral, amennyi kellemes megpároljuk. Az almát félretesszük, hogy kihűljön.

Elkészítjük a mákos tölteléket: 1 dl tejet felforralunk 13 dkg cukorral, majd összekeverjük a 25 dkg mákkal. Elkészítjük a diós tölteléket ugyan úgy mint a mákosat.

A tésztát 4 részre osztjuk, amelyeket vékony lapokká nyújtunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük az első tésztalapot. Megkenjük baracklekvárral, és rásimítjuk a kihűlt mákos tölteléket. A mákos töltelékre ráhelyezzük a második lapot, megkenjük baracklekvárral, és szép sorban rárakosgatjuk az almaszeleteket.

Az almaszeletekre rátesszük a harmadik tésztalapot, megkenjük baracklekvárral, és rákenjük a diótölteléket. Utána befedjük a másik tésztával, 190 fokos sütőbe rakjuk 30percig sütjük.

Neked ajánljuk