Flinstone pecsenye, batátás vegyes zöldségágyon

Flinstone pecsenye, batátás vegyes zöldségágyon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb (1,30 kg) Frédi szelet (bőrös sertéscomb)
  • 1,5 kg krumpli
  • kb. 70 dkg batáta (édesburgonya)
  • 3 db kisebb cukkini
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 4 fej hagyma
  • 3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna
  • 1 nagyobb csokor kakukkfű
  • 1 db csípős hegyes paprika, mag nélkül
  • 2 kanál étolaj

Elkészítés:

A burgonyát, az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. A zöldségeket megsózzuk, borsozzuk, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, a tálban egyenletesen elterítjük.

Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellétesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 db. ujjnyi szeletre vágott füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal.

Alufóliával letakarva, 200 fokon 2 óráig sütjük. A végén a fóliát levéve, pár percig pirítunk a húson.

A megsült húst, a zöldségkörettel, friss salátával tálaljuk.

A karácsonyi asztalra ajánlom.

Neked ajánljuk