Flamingó szelet

Flamingó szelet
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 darab 20x30 cm-es laphoz:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 db tojás (közepes)
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 db császárkörte aroma
  • kb. 1 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • a vaníliás krémhez:
  • 25 dkg Rama vajízű margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 db tojás (közepes)
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 db császárkörte aroma
  • 1 dl tej
  • 1 csipetnyi
  • 25 dkg Rama vajízű margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a szalalkálit és a sót, összekeverjük, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a zsírt, összemorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, az aromát, és a fele mennyiségű tejet. Gyors mozdulatokkal elkezdjük összegyúrni a tésztát. (Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)

A tészát három egyforma részre osztjuk, majd enyhén lisztezett sütőpapíron, külön-külön 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk.

160 fokra előmelegített (légkeverés) sütőbe tesszük és 8-10 perc alatt egyesével megsütjük őket. (Nekem elég volt 8 perc.) (Figyelem! A sütőajtót óvatosan nyissuk ki, és ne hajoljunk elé, mert a szalalkálitól szúrós, erős szag jön ki.)

A kisült lapokat sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és i teljesen kihűtjük, mielőtt megtöltenénk.

A porcukorhoz adjuk a felkockázott, puha margarint és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor már kellően besűrűsödött, a tűzről levesszük, és kevergetve kihűtjük. Ezután állandó keverés mellett, apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot a krémhez, és jó habosra keverjük.

Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük az egyik tésztalapot, és egyenletesen rákenjük a maradék krémet. Ezután rátesszük a maradék tésztalapot, tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, majd legalább egy napot állni hagyjuk, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a süteményt ízlés szerint porcukorral megszórjuk, majd felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti