Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a szalalkálit és a sót, összekeverjük, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a zsírt, összemorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, az aromát, és a fele mennyiségű tejet. Gyors mozdulatokkal elkezdjük összegyúrni a tésztát. (Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
A tészát három egyforma részre osztjuk, majd enyhén lisztezett sütőpapíron, külön-külön 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk.
160 fokra előmelegített (légkeverés) sütőbe tesszük és 8-10 perc alatt egyesével megsütjük őket. (Nekem elég volt 8 perc.) (Figyelem! A sütőajtót óvatosan nyissuk ki, és ne hajoljunk elé, mert a szalalkálitól szúrós, erős szag jön ki.)
A kisült lapokat sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és i teljesen kihűtjük, mielőtt megtöltenénk.
A porcukorhoz adjuk a felkockázott, puha margarint és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor már kellően besűrűsödött, a tűzről levesszük, és kevergetve kihűtjük. Ezután állandó keverés mellett, apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot a krémhez, és jó habosra keverjük.
Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük az egyik tésztalapot, és egyenletesen rákenjük a maradék krémet. Ezután rátesszük a maradék tésztalapot, tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, majd legalább egy napot állni hagyjuk, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a süteményt ízlés szerint porcukorral megszórjuk, majd felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Túrós ételek
,
Sütemények