Fitt gyümölcskenyér

Fitt gyümölcskenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 12 dkg eritrtiol + a szóráshoz
  • 7 dkg őrölt mogyoró vagy dió
  • 20 dkg liszt
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 12 dkg eritrtiol
  • 7 dkg őrölt mogyoró vagy dió
  • 20 dkg liszt
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • vaj

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozzuk, finomra reszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját az eritritollal habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt répát és az őrölt mogyorót. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, ezt is a sárgájához adjuk. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kivajazott-kilisztezett őzgerincformába öntjük, és a sütőben, a középső rácson kb. 70 percig sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt megszórjuk por eritritollal.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti