Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk, finomra reszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját az eritritollal habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt répát és az őrölt mogyorót. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, ezt is a sárgájához adjuk. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kivajazott-kilisztezett őzgerincformába öntjük, és a sütőben, a középső rácson kb. 70 percig sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt megszórjuk por eritritollal.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti