Fitnesz túrótorta – glutén- és laktózmentes

Fitnesz túrótorta – glutén- és laktózmentes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • 25 dkg laktózmentes zsírszegény krémtúró
  • 25 dkg laktózmentes zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
  • 4 evőkanál laktózmentes joghurt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor gm)
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 25 dkg laktózmentes zsírszegény krémtúró
  • 25 dkg laktózmentes zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
  • 4 evőkanál laktózmentes joghurt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor gm)
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
  • 2 evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:

A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a pudingport. Folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük. Fontos, hogy krémes állagú legyen a massza, amit könnyen lehet önteni, de ne legyen túl folyékony.

Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Elkezdjük a rétegezést. Ehhez a világos és kakaós krémet adagonként (kb. fél csésze) felválta, a forma közepébe öntjük. Azaz a világos krémet a forma közepébe csorgatjuk egy pontra, majd következik a kakaós krém, amit szintén a forma közepére csorgatunk, pont oda, ahová a világos krémet öntöttük. Ne változtassuk a helyet, egymás után felváltva egy pontra csorgassuk a krémeket! Addig folytatjuk, míg a krém elfogy.

A tortát 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (tűpróba!). A formában hagyjuk kihűlni, csak ezután szeleteljük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti