Fish & Chips

Fish & Chips
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g burgonya
  • 600 g tőkehal filé
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 bögre sör (lehetőleg félbarna –
  • szükség szerint még adagoljuk a masszához)
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  • 400 g burgonya
  • 600 g tőkehal filé
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 bögre sör (lehetőleg félbarna – szükség szerint még adagoljuk a masszához)

Elkészítés:

A halat alaposan megmossuk. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, ezután hozzáadjuk a sört és jól összekeverjük. Szükség szerint még egy pici sört hozzáadhatunk. Gyorsan simára keverjük az egészet. Egy sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kell kapnunk

A halat konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalán megsózzuk és a sörtésztába forgatjuk. Óvatosan beleengedjük a forró olajba, és kb. 4-5 percig sütjük, amíg szép aranybarna színe nem lesz.

A burgonyát meghámozzuk és aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti