Fish and chips

Fish and chips
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db aranydurbincs filé
  • *
  • a sörtésztához:
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg pizzaliszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 kávéskanál só
  • 2-3 dl világos sör
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • a sütéshez:
  • 3-4 dl étolaj a sütéshez
  • *
  • a beforgatáshoz:
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál pizzaliszt
  • 4 db aranydurbincs filé
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg pizzaliszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 kávéskanál
  • 2-3 dl világos sör
  • fél csomag sütőpor
  • 3-4 dl étolaj a sütéshez
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál pizzaliszt

Elkészítés:

A sörtésztát előző este bekeverjük. Ehhez a kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást és a sört, majd a tésztát simára keverjük (palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen)! Ezután a tálat egy fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.

Másnap a halfilét ízlés szerinti csíkokra vágjuk, besózzuk, és fél órára félre tesszük, hogy a só jól tájárja.

Az előzőleg elkészített sörtésztát közvetlenül felhasználás előtt a hűtőből kivesszük, hozzáadjuk a sütőport, majd simára keverjük. (Ha sűrű lenne a massza, akkor egy pici sört keverjünk hozzá.)

Az étolajat egy serpenyőbe öntjük és felhevítjük.

Az előzőleg besózott halhúst a rizsliszt és pizzaliszt keverékébe forgatjuk, majd alaposan beleforgatjuk a sörtésztába. Ezután óvatosan belehelyezzük a felhevített olajba, majd egy-egy kisebb kanál sörtésztát kanalazunk mindegyik halszelet tetejére, és mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük. Amikor a halhús megsült, egy papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Ameddig a hal sül, hasábburgonyát sütünk hozzá, és tartármártást készítünk.

Tálaláskor a fish and chips mellé külön kis tálkában kínáljuk a tartármártást.

A rizsliszttel és pizzaliszttel készült hideg sörtészta nagyon finom, és ropogósra sül.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti