Finomfőzelék tükörtojásos virsli gyűrűvel

Finomfőzelék tükörtojásos virsli gyűrűvel
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szelet zeller
  • 20 dkg fagyasztott borsó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • tej ízlés szerint
  • húsleveslé (akár leveskockából készített) ízlés szerint
  • a feltéthez:
  • virsli személyenként 2 db
  • tojás (kis méretű) személyenként 2 db
  • 60 dkg burgonya
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szelet zeller
  • 20 dkg fagyasztott borsó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • tej
  • húsleveslé
  • 2 db virsli
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A zöldségféléket apróbb kockákra vágjuk, majd vízben feltesszük főni. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a zöldborsót is, majd egy csipet cukrot, sót.

A vajon a liszttel és petrezselyemzölddel világos rántást készítünk, piros paprikával megszórjuk, felöntjük húsleveslével és a főzelékbe öntjük. Felöntjük tejjel, vízzel és kellő sűrűségűre főzzük.

A virsliket hosszában félbevágjuk, egy fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajozott tepsibe rakjuk. A virsli külső felét bevagdossuk, és a közepébe egy kicsi tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük, és a finomfőzelékkel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!