Finom zabpelyhes zöldborsókrémleves

Finom zabpelyhes zöldborsókrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 ek. zabpehely
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • 5 dl zöldségleves
  • bors

Elkészítés:

2 ek. olajon futtatom a 20 dkg zöldborsót, majd a zabpelyhet hozzáadva felöntöm a zöldséglevessel.

15 percen át főzöm, hogy megpuhuljon benne a borsó, utána tejjel összeturmixolom.

A maradék borsót beleteszem és folyto kevergetve főzöm további 10 percet.

Sózom, borsozom ízlés szerint és zabpehellyel hintve tálalom.

Neked ajánljuk