Finom töltött zöldségek

Finom töltött zöldségek

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • chilipaprika
  • 2 db hagyma
  • füstölt sajt
  • őrölt feketebors
  • 4 db újhagyma zöldje
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 db tojás
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 4 szelet csemege sonka
  • 1 marék rizs
  • 1 db padlizsán
  • 1 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 4 db fehér csiperkegomba

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük meg a rizst, és tegyük bele egy keverőtálba!

Vágjuk ketté a padlizsánt, húsát vájjuk ki, és tegyük bele a tálba! Vágjuk félbe a paprikát is, és távolítsuk el a csumáját! Távolítsuk el a paradicsomok csúcsát, vájjuk ki a belsejüket egy kanállal, majd ezt is tegyük a tálba! Aprítsuk fel a hegyes paprikát, a chilit és az újhagyma zöldjét! Dobjuk a tálba ezt is! Vágjuk ki a gombák törzsét, aprítsuk fel, és tegyük a tálba! Szeleteljük fel a hagymákat is, és adjuk hozzá a tálban lévő többi hozzávalóhoz! Vágjuk kockára a sajt egy részét és a sonkát! Rakjuk a többihez! Üssük bele a tojást is! Fűszerezzük meg!

Öntsünk egy serpenyőbe olajat, rakjuk bele a zöldségeket, majd töltsük meg a töltelékkel!

Süssük meg sütőben háromnegyed óra alatt 180 fokon!

Reszeljük le a sajt másik felét, pakoljuk rá a zöldségekre, majd pirítsuk rá 10 perc alatt sütőben!

Neked ajánljuk