Finom töltött paprika

Finom töltött paprika
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 30 dkg darált sertés dagadó
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 kis aprított vöröshagyma
  • bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 5 nagy TV paprika
  • 7 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 30 dkg darált hús
  • liszt
  • ételízesítő
  • 4 db paprika
  • cukor
  • 1 marék rizs
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 db tojás
  • bors

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.

Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsomlével és 1 dl vízzel. Sóval és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzük és ízesítjük cukorral, sóval. A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!