Finom tokány

Finom tokány

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika
  • 6 dl tejföl
  • 6 dkg zsír
  • 12 dkg hagyma
  • 10 dkg lecsó
  • 3 dkg liszt

Elkészítés:

Elkészítés: A húst megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A felolvasztott zsírban a metéltre vágott szalonnát kevés ideig pirítjuk, utána hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Ha sárgára pirult, beletesszük a paprikát és elkeverjük. Kevés vizet öntünk hozzá, és 1 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá.

Mikor a hús puhulni kezd, beletesszük a lecsót és puhára pároljuk. Utána hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és még 3-4 percig forraljuk.

Köretként párolt rizst adunk hozzá.

Neked ajánljuk