Finom rizsszufflé

Finom rizsszufflé

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • baracklekvár
  • 2 marék mazsola
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A csokiöntethez:

  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. víz

Elkészítés:

Összefőzöm a rizst, tejet, vizet, kétféle cukrot, majd hagyom kihűlni, a mazsolát pedig leforrázom.

Tejben sűrűre főzöm a pudingport, aztán vajat, tojásárgát hozzátéve lehűtöm.

A rizshez a lisztet, olvasztott vajat, 4 tojássárgát keverek és beleforgatom a felvert fehérjehabot.

A rizses masszát belesimítom egy kikent, morzsával szórt tortaformába és aranysárgára sütöm.

A felfújtat egy vizes késsel vízszintesen kettészelem és a krémmel megtöltöm, illetve a mazsolát rászórom.

A csokiöntethez összeolvasztom az alapanyagokat, végül a felfújtra csorgatom.

Neked ajánljuk