Finom raguleves

Finom raguleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • zsír
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • 30 dkg csirkeszív
  • 2 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kávéskanál szárított kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 db burgonya
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a petrezselymet és a répát! Karikázzuk fel! Pároljuk meg kis zsíron a fenti zöldségeket, sózzuk meg, majd rakjuk hozzá a csirkehúst! Pároljuk a hús fehéredéséig! Öntsük fel borral, és szórjuk meg őrölt borssal! Pároljuk 10 percet fedő alatt! Töltsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje! Főzzük fedő alatt, míg felforr! Tegyük bele a kakukkfüvet, az újhagymát a kis zöldjével együtt és a krumplit! Főzzük még 10 percet!

Temperáljuk a tejszínt kis főzőlével! Habarjuk be a levest lisztes tejszínnel! Tegyük bele a kaprot, majd forraljuk fel!

Terítsük ki a leveles tésztát, majd vágjuk körbe! Kenjük be a szélét tojássárgájával! Borítsuk rá a tésztát a levesbe, majd nyomkodjuk körbe! Kenjük meg a tetejét is tojássárgájával! Süssük 20 percig előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk