Finom pizza

Finom pizza

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 csomag instant porélesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál olaj

A feltétekhez:

  • 1 konzerv kukorica
  • vaj
  • bors
  • 15 dkg szalámi
  • 15 dkg sonka
  • 1 pohár tejföl
  • majoránna
  • 25 dkg sajt
  • bazsalikom
  • paradicsomszósz

Elkészítés:

Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük el az olajjal, a sóval, a liszttel és a vízzel! Kelesszük a tésztát 30 percet!

Csepegtessük le a kukoricát, a sonkát kockázzuk fel, a sajtot pedig reszeljük le!

Olajozzunk ki egy tepsit! Nyújtsuk ki a tésztát, lisztezzük be mindkét oldalát, majd rakjuk tepsibe!

Kenjük meg vajjal a negyedét! Erre a tejföl kerül majd. Kenjük meg a megfűszerezett paradicsomszósszal a maradék tésztát! Szórjuk meg sonkával az egyik negyedet, szalámival egy másikat, a maradékra pedig a három keverékét szórjuk!

Szórjuk meg sajttal az egészet, és süssük meg előmelegített sütőben 20 perc alatt! Pirítsuk rá a sajtot!

Neked ajánljuk