Finom paradicsomleves köménnyel

Finom paradicsomleves köménnyel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db burgonya
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 db édesköménygumó
  • 5 dl csirkealaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db hagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Szeleteljük fel az édesköménygumót és a hagymákat! Kockázzuk fel a paradicsomot és a krumplit!

Melegítsünk olajat egy edényben, majd dobjuk hozzá a hagymát, és kezdjük el párolni! 2 perc után rakjuk hozzá az édesköményt, a fokhagymát és a krumplit! Pároljuk együtt őket 10 percig! Rakjuk bele a paradicsomot is, majd pároljuk tovább! Pár perc után locsoljuk bele a csirkealaplét! Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel! Főzzük puhára a zöldségeket kis lángon!

A készre főtt levest pépesítsük botmixerrel! Tegyük vissza a tűzre, majd öntsük bele a tejszínt! Forraljuk fel!

Neked ajánljuk