Finom mokkatorta

Finom mokkatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl eszpresszó kávé
  • 20 dkg vaj

A krémhez:

  • 1 csomag lapzselatin
  • 3 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 1,2 dl eszpresszó kávé
  • reszelt csoki
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá kis cukorral! A tojássárgákat keverjük ki a többi cukorral és a vajjal! Öntsük bele a kávét, a kakaót és a sütőporos lisztet. Forgassuk bele a fehérjehabot! Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe!

Süssük meg a tésztát 180 fokos sütőben 12 perc alatt! Kihűlés után 3 részre vágjuk.

Krém:

Oldjuk el a cukrot és a zselatint a kávéval! Hagyjuk hűlni, és keverjük bele a mascarponét és a rumaromát! Verjük fel keményre a habtejszínt, és forgassuk bele a mascarponés-kávés keverék felét! Reszeljünk a tejszín másik felébe csokit, majd ízesítsük rumaromával!

Összeállítás:

Alsó lap, mascarpone krém, lap, krém, tejszínes csoki, lap, krém. Vonjuk be az oldalát is krémmel! Reszeljünk a tetejére csokit!

Hűtve fogyasztandó.

Neked ajánljuk